نحوه شکایت و رسیدگی به اختلاف کارگر وکارفرما شامل چه مراحلی می شود .
در صورتی که هر کارگر مشمول قانون کار مدعی تضییع حق خود از جانب کارفرما باشد می تواند برای احقاق حق ، دادخواست خود را به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل اشتغال خود ارائه نماید .
قابل ذکر است طرح دعوا از طرف کارگر مشمول مرور زمان نمی شود و تنها استثناء در این زمینه مربوط به استفاده از مقرری بیمه بیکاری است که در این حالت هر کارگری که قصد داشته باشد از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند باید ظرف مدت 30 روز بعد از اخراج یا بیکاری ناشی از اتمام قرارداد این موضوع را به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل اشتغال خود اطلاع دهد. البته در مواردی که دلایل موجه و مستند وجود داشته باشد این زمان با تایید و رای هیئت حل اختلاف تا 90 روز تاخیر در ارائه دادخواست قابل تمدید است.
بنابراین پس از ارائه و ثبت دادخواست توسط کارگر در صورت تمایل به حل مشکل از طریق صلح و سازش پرونده به شورای سازش ارجاع داده می شود البته باید توجه داشت که حضور در شورا اختیاری و تصمیمات آن الزام آور نیست . بنابراین چنانچه کارگری تمایل به حضور در شورای سازش نداشته باشد، پرونده وی به هیئت تشخیص ارجاع داده میشود.
هیئت تشخیص که 3 عضو دارد . از کارگر و کارفرما با تعیین وقت قبلی، دعوت میکند تا اظهارات و دفاعیات خود را ارائه دهند. هیئت تشخیص با توجه به محتویات پرونده، اظهارات طرفین، مستندات و عنداللزوم گزارش تحقیق رای صادر می کند. این رای هم به کارگر و هم کارفرما ابلاغ میشود . قابل ذکر است طرفین 15 روز پس از ابلاغ رأی مهلت دارند که به آن اعتراض کنند و در صورتی که به رای اعتراض شود پرونده به هیئت حل اختلاف ارجاع داده میشود هیئت حل اختلاف 9 عضو دارد در هیئت حل اختلاف نیز از کارگر و کارفرما با تعیین وقت قبلی دعوت میشود تا اظهارات و دفاعیات خود را ارائه دهند. رأی صادره توسط هیئت ممکن است تایید رای هیئت تشخیص و یا نقص آن باشد. رأی هیئت حل اختلاف قطعی و لازمالاجرا است. اما ظرف مدت مشخص صرفا" از نظر شکلی قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد .
مراحل قبول پرونده شما توسط وکیل برای پیگیری در دیوان عدالت اداری :
1-مطالعه و بررسی دقیق و همه جانبه پرونده
2- مطابقت با قوانین مربوطه
3- ارائه مشاوره و بهترین راهکار مناسب
4- پیگیری پرونده تا آخر کار
5- حق الوکاله منصفانه
پرونده های : کمیسیون ماده 100 و 99 شهرداری– کارگر و کارفرمایی – آموزش و پرورش – اعضای هیات علمی دانشگاه – ایثارگران و جانبازان – گزینش – نظامی و انتظامی ( سپاه، ارتش ، نیروی انتظامی) – تخلفات اداری و .......................
تلفن تماس با وکیل جهت تعیین وقت مشاوره حضوری :
09124404650 ( 9 صبح تا 8 شب )
آدرس دفتر : تهران – فلکه دوم صادقیه – ابتدای آیت اله کاشانی .......