جرم رایانه ایی چیست ؟
از جرایم نوظهور صد های اخیر بوده که با پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات رایانه ای و مجازی در حال گسترش می باشد .
قانون جرایم رایانه ای در ایران درتاریخ 5/3/88 به تصویب رسیده است . وبا توجه به گسترش این جرایم شعبه های تخصصی رسیدگی به جرایم رایانه ای در تهران و سایر شهرها توسط قوه قضاییه تشکیل گردیده است . در این بخش به بررسی مسایل حقوقی مربوط به این جرایم می پردازیم .
تعریف جرم رایانه :
در مورد جرایم رایانه ای تعاریف مختلفی بعمل آمده است ودر این زمینه اختلاف دیدگاه وجود دارد . به طورمختصرمی توان آن را چنین تعریف کرد :
هرگونه فعل یا ترک فعلی که بوسیله دستگاههای الکترونیکی و یا از طریق اینترنت یا فضای مجازی (سایبری ) که قانونگذار جرم و قابل مجازات در نظر گرفته است جرم رایانه ای گویند .
قابل ذکر است هر جرمی که با حضور رایانه انجام شود را نمی توان جرم رایانه ای نامید . به عنوان مثال چنانچه خود دستگاه کامپیوتر به سرقت برود جرم رایانه ای نخواهد بود در صورتی جرم ، رایانه ای است که رایانه به عنوان ابزار ارتکاب جرم باشد و معمولا" در فضای اینترنت رخ می دهد یا جرایمی که در فضای مجازی (جرم سایبری ) اتفاق می افتد اما آثار آن به صورت حقیقی و در دنیای واقعی به وقوع می پیوندد. مثل وارد شدن غیر مجاز در پست الکترونیکی شخصی به طور غیر مجاز و خواندن یا تغییرمحتویات یا انتشار عکس افراد بدون اجازه
موادی از قانون جرایم رایانه ای :
ـ جرائم علیه محرمانگی دادهها و
سامانههای رایانهای و مخابراتی
مبحث یکم ـ دسترسی غیرمجاز
ماده1ـ هرکس به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که بهوسیله تدابیر امنیتی حفاظتشدهاست دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یکسال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.
جرم دسترسی غیرمجاز:
مطابق قانون عبارتست از دسترسی غبر مجاز به اطلاعات رایانه ای یا مخابراتی که حفاظت شده باشد مثل اینکه کسی با ورود غیر مجاز به سیستم بانکی حساب افراد را مشاهده و بررسی کند . جرم دسترسی غیر مجاز به عنوان مادر جرایم رایانه ای یا جرم مقدم شناخته می شود . در این جرایم نیزمانند سایر جرایم اگر توسط مامورین دولتی ارتکاب یابد مجازات تشدید می شود .
مبحث دوم ـ شنود غیرمجاز
ماده2ـ هر کس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (10.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.
جرم شنود غیرمجاز
هر کس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند مثل اینکه مکالمات تلفنی بین دو نفر را در فضای اینترنت و بوسیله رایانه شنود کند جرم شنود غیرمجاز اتفاق افتاده است .
مراحل قبول پرونده شما توسط وکیل پایه یک دادگستری برای پیگیری در دادسرا یا دادگاههای کیفری و دادسرا و دادگاههای جرایم رایانه ای :
1-مطالعه و بررسی دقیق و همه جانبه پرونده
2- مطابقت با قوانین مربوطه
3- ارائه مشاوره و بهترین راهکار مناسب
4- پیگیری پرونده تا آخر کار
5- حق الوکاله منصفانه
پرونده های :
جعل – کلاهبرداری – خیانت در امانت – توهین - سرقت - ضرب و جرح – قتل- رشا و ارتشاء– اختلاس- دیه حوادث رانندگی و تصادفات – دیه جرایم قصور پزشکی - - اعسار از پرداخت دیه و تقسیط دیه - اخذ دیه حوادث ناشی از کار - جرایم رایانه ای یا اینترنتی یا سایبری یا فضای مجازی و دفاع در برابر جرایم مذکور و....................
تلفن تماس با وکیل جهت تعیین وقت مشاوره حضوری :
09124404650 ( 9 صبح تا 8 شب )
آدرس دفتر : تهران – فلکه دوم صادقیه – ابتدای آیت اله کاشانی .......