تهدید اینترنتی و فضای مجازی :
یکی از سوالاتی که امروزه مطرح می شود عبارتست از :
تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی در اینترنت و مجازات آن چیست ؟
در ابتدا باید گفت این جرم عموما" گریبانگیر دختران ساده لوحی می شود که به قصد ازدواج با مجرم در شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار کرده و با رد و بدل شدن پیامکها و برداشتن اسکرین شات از صحبتها توسط مجرم پس از مدتی با به دست آوردن عکس و مشخصات قربانی اقدام به تهدید شخص با انگیزه های مالی ( اخاذی ) یا غیر مالی مثل روابط غیر اخلاقی می نماید .
در چنین شرایطی صرف تهدید به انتشار اطلاعات خصوصی افراد که موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی گردد ، این عمل توسط قانونگذار جرم انگاری شده و چون مساله شرافتی و اخلاقی است قابل شکایت کیفری می باشد .
لذا باید دانست افشای اسرار خصوصی دیگران طیف وسیعی را در بر می گیرد از جمله در ماده 8 قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی نامهها، عکسها ،نوشتهها و فیلمهای خصوصی را از مصادیق بارز آن دانستهاند. دایره اسرار خصوصی در رویه قضایی و نظام عرفی شامل نسخههای پزشکی، احکام دادگاهها و اسناد مالی هم می گردد.
لذا در صورت تهدید به انتشار تصاویر یا پیامها به هیج وجه با مجرم همکاری نکنید زیرا بیشتر این گونه تهدیدها عملی نمی گردد و شما می توانید با جمع کردن مدارک و عنداللزوم مشاوره با یک وکیل متخصص در جرایم رایانه ای شکایت نموده و مجازات مجرم را بخواهید .
ماده ۱۶ قانون جرائم رایانهای چنین بیان میکند:
هر کس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵۰۰۰۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰۰۰۰۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
در تبصره این ماده آمده است: چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.