شخصی ایمیل ها و اطلاعات شخصی من را دراینترنت (گوشی یا رایانه ) مشاهده می کند چه شکایتی می توان مطرح نمود ؟
یکی از جرایم شایع که در فضای مجازی یا رایانه رخ می دهد عبارتست از دسترسی به ایمیل یا اطلاعات شخصی افراد بدون اجازه قربانی می باشد که بعضا" منجر به مشکلات عدیده برای وی شده و ممکن است به روابط خانوادگی و یا شغلی شخص لطمه وارد آید . از جمله اینکه مشاهده می شود ریشه بسیاری از اختلافات خانوادگی که منجر به طلاق در دادگاهها می شود تبعات ناشی از همین جرم می باشد . لذا در این فرض قانونگذار برای مرتکب چنین جرمی با عنوان جرم دسترسی غیر مجاز مطابق ماده 1 قانون جرایم رایانه ای مجازات تعیین نموده است . ماده 1 قانون جرایم رایانه ای چنین اشعار می دارد :
ماده1ـ هرکس به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که بهوسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.
قابل ذکر است چنانچه مرتکب جرم ، اقدام به انتشار مطالب خصوصی از جمله عکس یا فیلم یا حتی تهدید به انتشار مطالب خصوصی نماید علاوه بر جرم دسترسی غیر مجاز ، مرتکب جرم تهدید و هتک حرمت و حیثیت و نشر اکاذیب حسب مورد شده است .
نکته مهم جهت طرح شکایت ، جمع آوری دلایل و استناد به آنهاد در موقع شکایت می باشد زیرا جرایم رایانه ای نیاز به تخصص در زمینه اصطلاحات فنی رایانه ای دارد که اگر طرح شکایت توسط وکیل متخصص وآشنا به جرایم رایانه ای انجام گیرد درصد موفقیت به مراتب بیشتر بوده و حقوق قربانی بهترتامین می شود .