شکایت از کلاهبردار اینترنتی (رایانه ای) و نمونه کلاهبرداری رایانه ای در اینترنت :
امروزه سوالی که زیاد مطرح می شود این است که :
مبالغی پول را از طریق سایت اینترنتی به حساب اعلام شده واریز نمودم حالا هیچ کس پاسخگو نیست چه شکایتی می توان مطرح کرد ؟
یکی از روشهای کلاهبرداری نوین ایجاد صفحات اینترنتی مشابه سایتهای معروف و متعاقب آن به دلیل اینکه قربانی توجه کافی به آدرس سایت ندارد به سرعت وارد قسمت پرداخت شده و با این اطمینان که از سایت معتبر خرید یا خدماتی را دریافت نموده است مبالغی را واریز می کند ولی بعد از مدتی متوجه می گردد سایت تقلبی و کسی پاسخگو نیست . قابل ذکر است به این صفحات وب که توسط کلاهبردار و به طور مجعول ساخته می شود فیشینگ گفته می شود . مثلا" فرض کنیم آدرس یک سایت بصورت nilo صحیح باشد در این حالت کلاهبردار با ایجاد صفحه ای مشابه همین اسم ، سایتی را به اسم nillo طراحی می کند یعنی با دو L که به دلیل خطای چشم براحتی موجب فریب قربانی شده و با اطمینان پول را واریز نموده و مورد کلاهبرداری واقع می شود . بنابراین توصیه می شود در صورت پرداخت وجه در فضای اینترنت به آدرس سایت دقت کافی بعمل آید تا مانع از کلاهبرداری مجرم گردید .
اما قانونگذار برای ارتکاب چنین جرمی در ماده 13 قانون جرایم رایانه ای تحت عنوان کلاهبرداری رایانه ای مجازات تعیین نموده است. ماده 13 قانون جرایم رایانه ای چنین اشعار می دارد :
ماده13ـ هرکس به طور غیرمجاز از سامانههای رایانهای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن دادهها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
لذا از آنجا که طرح شکایت در حوزه جرایم رایانه ای نیاز به آشنایی با ادله و ارئه مستندات لازم وکافی دارد توصیه می شود با یک وکیل آشنا به اصطلاحات رایانه ای مشاوره نموده تا موجبات احقاق حق شما در کوتاهترین زمان ممکن میسر گردد .