نحوه و مزایای تقاضای صدور دستور موقت در دیوان عدالت اداری
درصورت صدور رای قطعی از مراجعی همچون کمیسیون ماده 100 شهرداری ، هیأت حلاختلاف کارگر و کارفرما ، هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری، نیروهای نظامی و انتظامی از حیث تضییع حقوق استخدامی ، چنانچه شخص ذینفع بخواهد از اجرای رای قطعی به طور موقت جلوگیری کند باید ضمن دادخواست اصلی یا به طور جداگانه پس از طرح شکایت ، تقاضای صدور دستور موقت از دیوان عدالت اداری بعمل آورد. البته مهلت قانونی برای تقاضای دستور موقت حسب مورد در هر پرونده باید رعایت شود . مثلا" اگر پس از طرح شکایت تقاضای صدور دستور موقت شود باید تا قبل از ختم رسیدگی این درخواست به دیوان عدالت اداری ارائه شود .
صدور دستور موقت متضمن وجود شرایطی است از جمله اینکه شاکی باید استدلال کند در صورت اجرای رای قطعی خسارتی به وی وارد می گردد که جبران این خسارت غیر ممکن یا باعث ضرر و زیان غیر قابل جبرانی می گردد .
قابل ذکر است شعبه رسیدگی کننده در مورد هر تقاضایی اقدام به صدور دستور موقت نمی نماید بلکه در صورت احراز ضرورت و فوریت موضوع ، دستور موقت مبنی بر توقف اجرای اقدامات ، تصمیمات و آراء مزبور یا انجام وظیفه، صادر می نماید.
همچنین صدور دستور موقت تاثیری در اصل دعوا ندارد . یعنی به صرف صدور دستور موقت نمی توان گفت حتما" رای دیوان عدالت اداری به نفع شاکی خواهد بود. بلکه این دستور از اجرای رای قطعی تا رسیدگی در دیوان عدالت اداری به طور موقت جلوگیری می کند.
باید دانست شعبه ای که به اصل دعوا رسیدگی می کند مرجع رسیدگی و صدور دستور موقت خواهد بود . ابلاغ دستور موقت به این شکل است که در صورت صدور یا لغو دستور موقت این تصمیم به طرفین ابلاغ می گردد . ولی در صورت رد تقاضای صدور دستور موقت مفاد آن فقط به شاکی ابلاغ می شود یعنی رد تقاضای صدور دستور موقت به خوانده ابلاغ نمی شود .
سازمانها، ادارات، هیأتها و مأموران طرف شکایت پس از صدور و ابلاغ دستور موقت، مکلفند طبق آن اقدام نمایند و در صورت استنکاف، شعبه صادرکننده دستور موقت، متخلف را به انفصال از خدمت به مدت شش ماه تا یک سال و جبران خسارت وارده محکوم می نماید.
لغو اجرای دستور موقت با ارائه دلایلی مبنی برعدم ضرورت ادامه اجرای دستور موقت توسط شعبه رسیدگیکننده صورت می گیرد .
همچنین درصورتی که شکایت رد شود یا قرار اسقاط یا ابطال یا رد دادخواست اصلی صادر شود دستور موقت نیز بی اثر و لغو می گردد .
مراحل قبول پرونده شما توسط وکیل پایه یک دادگستری برای پیگیری در دیوان عدالت اداری :
1-مطالعه و بررسی دقیق و همه جانبه پرونده
2- مطابقت با قوانین مربوطه
3- ارائه مشاوره و بهترین راهکار مناسب
4- پیگیری پرونده تا آخر کار
5- حق الوکاله منصفانه
پرونده های :
کمیسیون مادتین 100 و 99 شهرداری– کارگر و کارفرمایی – آموزش و پرورش – اعضای هیات علمی دانشگاه – ایثارگران و جانبازان – گزینش – نظامی و انتظامی ( سپاه، ارتش ، نیروی انتظامی) – تخلفات اداری ، دستور موقت ، مقرری بیمه بیکاری و .......................
تلفن تماس با وکیل جهت تعیین وقت مشاوره حضوری :
09124404650 ( 9 صبح تا 8 شب )
آدرس دفتر : تهران – فلکه دوم صادقیه – ابتدای آیت اله کاشانی .......